vrijdag 12 maart 2010

BB: Klantparticipatie: kinderen en jongeren ontwerpen jeugdafdeling BABEL voor bibliotheek Hoorn


Heerlijk inspirerend nieuws uit eigen bieb:
De subsidie is toegekend, er komt een jeugdafdeling BABEL. De inrichting hiervan wordt geheel bedacht door kinderen en jongeren. Stuwende kracht achter dit alles is Miranda Corbiere.
Hoe werkt 't?
Er wordt een ploeg van 15 kinderen samengesteld, vanaf 8 jaar. Met 'architect Liesbeth' gaan de bouwers aan de slag in verschillende workshops en kunnen ze hun fantasie los laten gaan. "Sommige kinderen zijn doeners, andere denkers, weer andere schrijvers. De bedoeling is dat elke kind in zijn of haar eigen 'taal' ook zelf verhalen gaat toevoegen aan de collectie van de bibliotheek. De bieb wordt een plek waar je niet alleen verhalen haalt, maar ook verhalen maakt." Aldus begeleidster Miranda Corbière.
De totstandkoming van Babel is te volgen door af en toe te kijken op de jeugdafdeling bij de Centrale bibliotheek in Hoorn, of op de website van bibliotheek Hoorn
Wat wordt bedacht en gemaakt wordt tentoongesteld.

Ik ben benieuwd wat voor ideeën er allemaal verzonnen gaan worden... Een boekenkast waar je eerst in moet klimmen voor je bij de boeken kunt? Of een kast waarin je je kunt verstoppen, of ??? Misschien moeten we dit voorbeeld wel een vervolg geven, en voortaan de inrichting van bibliotheken altijd samen met de klant aanpakken? Dan wordt 't pas écht een 2.0-bieb :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten